Nekupujte novou pánev: Znovu oživit starou litinovou pánev za 10 minut je správná cesta

Nekupujte novou pánev: Znovu oživit starou litinovou pánev za 10 minut je správná cesta

Pokud máte starou litinovou pánevnespěchejte s jejím vyhozením. Nemyslete si, že je to „babičkovská“ varianta, chytré hospodyňky se po takových pánvích shánějí.

Věc se má tak. litina dokonale se zahřívá, udržuje teplotu, rovnoměrně vaří a dává jídlu nádhernou kůrku.

Pokud je vaše pánev stará a jídlo se na ni přichytává, není to důvod k panice. 2 prostředky a 10 minut ji zachrání.

Nejprve dobrá pánev umyjteK odstranění sazí můžete použít kovovou houbičku.

Nyní ji položte na vařič, osušte, zahřejte a nasypte na ni půl šálku hrubé mouky. stolní sůl. Pánev s ní osmažte na vysokém ohni, sůl by měla ztmavnout, pak ji vyhoďte a pánev otřete suchou papírovou utěrkou.

Nyní pánev vylijte rostlinný olej a znovu ho postavte na oheň. Olej rozetřete i po stranách pánve zevnitř. Pánev zahřívejte, dokud se z ní nezačne kouřit, olej slijte a zbytky odstraňte papírovou utěrkou.

V této podobě pánev odložíme ke skladování. Potravin k ní více se nepřipálí.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Čínské bistro CAI FU JIU JIA

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: