Tyto velikonoční koláče vás přivedou k šílenství: S jemnou krémovou náplní jsou vynikající.

Tyto velikonoční koláče vás přivedou k šílenství: S jemnou krémovou náplní jsou vynikající.

Blíží se Velikonoce, je čas poohlédnout se po receptech na kulich. Nabízíme vám neobvyklou variantu s jemnou krémovou náplní, opravdovou lahůdku!

Na těsto budete potřebovat:

  • 500 g mouky;
  • 150 g cukru;
  • špetka vanilky;
  • 100 g másla;
  • 250 ml smetany;
  • 4 žloutky;
  • 7 g sušeného droždí;
  • špetka soli.

Na nádivku potřebujete:

  • 120 ml mléka;
  • 1 žloutek;
  • 30 g cukru;
  • 9 g škrobu;
  • 60 g másla;
  • špetka vanilky.

Náplň si připravte předem, je lepší to udělat večer, a koláče upečte ráno. Smíchejte cukr se škrobem, přidejte žloutek, utřete. Mléko smícháme s vanilkou, zahřejeme. Do žloutkové hmoty přidáme několik lžic horkého mléka, promícháme a pak spojíme se zbylým mlékem. Směs zahříváme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do horkého krému přidáme máslo, promícháme, necháme vychladnout, přikryjeme a dáme do chladu.

U kulichů vyjměte výrobky z lednice předem. Smetanu trochu ohřejeme v mikrovlnné troubě. Mouku prosejeme, přidáme cukr, sůl, vanilku a droždí. Nyní pošleme do smetany, měkkého másla, žloutků. Uhněteme těsto, mělo by být hladké a homogenní. Necháme ho 1,5-2 hodiny kynout.

Těsto nalijeme do forem, necháme ještě chvíli kynout a pak je pošleme na 30-40 minut do předehřáté trouby. Když jsou hotové, odřízneme nožem část vrchní části, lžící prohloubíme otvor, naplníme krémem, pak vrátíme vrchní část a naplníme polevou. Lahodné dorty s krémovou náplní jsou hotové!

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Čínské bistro CAI FU JIU JIA

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: