Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Zázraky při vaření: Připravujeme vydatné zelné placičky – nepoznáte je jako masové placičky

Zázraky při vaření: Připravujeme vydatné zelné placičky - nepoznáte je jako masové placičky

Kapustniki jsou tradičním pokrmem ruské kuchyně, který v sobě spojuje jednoduchost přípravy a bohatost chuti. Mohou být jak samostatným pokrmem, tak přílohou k masu nebo rybě.

K přípravě budete potřebovat:

  • 500 g zelí;
  • 1 vejce;
  • 150 g mouky;
  • 1 cibule;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • rostlinný olej.

Zelí nakrájejte nadrobno. Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na rozehřáté pánvi.

Smíchejte zelí, osmaženou cibuli, vejce, mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, až vznikne homogenní hmota.

Na pánev klademe porce těsta a tvoříme řízky. Smažte je z obou stran dozlatova. Dobrou chuť!

Exit mobile version