Funčoza jsou tenké rýžové nudle, které jsou ideální pro přípravu různých pokrmů. Má jemnou strukturu a skvěle absorbuje chutě omáček a koření.
K přípravě budete potřebovat:
- 200 gramů funchozu;
- 300 g kuřecího filé;
- 1 mrkev;
- 1 sladká paprika;
- 1 cibule;
- 1 polévková lžíce sezamových semínek;
- 1 stroužek česneku;
- 1 lžíce rostlinného oleje;
- sůl a pepř podle chuti.
Sójové boby namočte na 10 minut do horké vody. Poté je slijte v cedníku a propláchněte studenou vodou.
Nakrájejte kuřecí maso a zeleninu.
Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Kuřecí maso a zeleninu na něm 15 minut smažte.
Poté do pánve přidejte uvařenou funčozu. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte sezamová semínka a všechny ingredience dobře promíchejte. Dobrou chuť!