Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Rychlá večeře: Tajemství přípravy funchozu se zeleninou – uložte si recept

Rychlá večeře: Tajemství přípravy funchozu se zeleninou - uložte si recept

Funčoza jsou tenké rýžové nudle, které jsou ideální pro přípravu různých pokrmů. Má jemnou strukturu a skvěle absorbuje chutě omáček a koření.

K přípravě budete potřebovat:

  • 200 gramů funchozu;
  • 300 g kuřecího filé;
  • 1 mrkev;
  • 1 sladká paprika;
  • 1 cibule;
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek;
  • 1 stroužek česneku;
  • 1 lžíce rostlinného oleje;
  • sůl a pepř podle chuti.

Sójové boby namočte na 10 minut do horké vody. Poté je slijte v cedníku a propláchněte studenou vodou.

Nakrájejte kuřecí maso a zeleninu.

Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Kuřecí maso a zeleninu na něm 15 minut smažte.

Poté do pánve přidejte uvařenou funčozu. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte sezamová semínka a všechny ingredience dobře promíchejte. Dobrou chuť!

Exit mobile version