Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Křehké a křupavé: Smažené knedlíky v omáčce ze zakysané smetany – nelze jim odolat

Křehké a křupavé: Smažené knedlíky v omáčce ze zakysané smetany - nelze jim odolat

Smažené knedlíky jsou chutným a vydatným pokrmem, který zpestří váš každodenní jídelníček. A když k nim přidáte jemnou omáčku ze zakysané smetany a sýra, získáte skutečný kulinářský objev.

K přípravě budete potřebovat: – sýr s moukou, který se dá připravit v troubě:

  • 500 g knedlíků;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • 150 g zakysané smetany;
  • 150 g tvrdého sýra;
  • sůl podle chuti.

Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte rostlinný olej. Knedlíčky osmažte dozlatova.

Poté smíchejte zakysanou smetanu se solí a trochou vody. Připravenou směs přidáme na pánev. Přísady smažte na mírném ohni asi 10 minut.

Nastrouhejte sýr a posypte jím knedlíky. Dobrou chuť!

Exit mobile version