Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Manžel mě prosí, abych toto kuře dělala třikrát týdně k večeři: Chutná lépe než v restauraci.

Manžel mě prosí, abych toto kuře dělala třikrát týdně k večeři: Chutná lépe než v restauraci.

Povíme vám, jak si připravit k večeři vynikající kuřecí stehna. Taková kuřecí stehna jste ještě nikdy nejedli, vše je o marinádě.

Ingredience: Kuchyňské maso z kuřecího masa a kuřecích stehen:

  • 800 g kuřecích stehen;
  • 2 lžíce sójové omáčky;
  • koření, sůl, sušený česnek – podle chuti;
  • 2 lžíce zakysané smetany.

Na marinádu smíchejte zakysanou smetanu a sójovou omáčku, přidejte také koření, sušený česnek a trochu soli. Dbejte na to, aby marináda nebyla příliš slaná, sójová omáčka už sůl obsahuje.

Kuřecí stehna marinujte několik hodin tak, že je smícháte s omáčkou, přikryjete a pošlete do lednice. Poté je položte do formy na pečení a pošlete na 40-50 minut do trouby.

Lahodné kuře je hotové, můžete ho podávat s libovolnou přílohou.

Exit mobile version