Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Večeře s kuřecím masem a zeleninou: Chakhokhbili v gruzínštině – skutečná extravagance chutí

Večeře s kuřecím masem a zeleninou: Chakhokhbili v gruzínštině - skutečná extravagance chutí

Pokud vás nudí tradiční kuřecí maso k večeři, stojí za to zpestřit si jídelníček. Prozradíme vám, jak připravit kuře čachbili podle gruzínského receptu.

Na přípravu jsme si vzali:

  • 700 g kuřecího masa;
  • 1 cibule;
  • 5 rajčat;
  • 1 paprika;
  • 50 g másla;
  • 1 polévková lžíce hopeli-suneli;
  • 3 stroužky česneku;
  • 3 polévkové lžíce omáčky tkemali;
  • svazek koriandru;
  • sůl a pepř.

Rajčata zbavte slupky, spařte je vroucí vodou, oloupejte cibuli, česnek a papriku. Zeleninu nakrájejte, pošlete na hlubokou pánev a osmažte. Kuře nakrájíme na porcované kousky, osmažíme na oleji dozlatova, položíme na zeleninu a navrch dáme ještě trochu másla.

Do pánve přidáme vodu, aby bylo kuře zakryté, posypeme nasekaným koriandrem, osolíme, opepříme, hopeli-suneli, přidáme tkemali omáčku.

Pokrm vaříme pod pokličkou na mírném ohni, dokud kuře nezměkne. Čakhokhbili na gruzínský způsob je hotové. Dobrou chuť!

Exit mobile version