Pokud sami vyrábíte velikonoční koláče, určitě se vám bude hodit tento recept na nádhernou polevu. Vyjde vám prostě perfektní – lesklá, nelepivá.
Na přípravu byste si měli vzít:
- 125 cukru;
- 5 g želatiny;
- 75 ml vody;
- po špetce vanilinu a kyseliny citronové;
- kapka potravinářského barviva.
Namočte želatinu do 25 mililitrů vody a počkejte, až nabobtná.
Zbylou vodu smíchejte s cukrem, dejte na oheň, dokud se neobjeví první bublinky. Sirup odstavíme z ohně, počkáme, až přestane bublat, přidáme želatinu, vanilin a kyselinu citronovou.
Přidáme velmi málo potravinářského barviva, je nutné pro jemný odstín. Polevu vyšleháme mixérem na maximální otáčky, měla by zhoustnout a lesknout se. Koláče ihned zdobíme, než hmota stihne ztuhnout. Nyní jste připraveni na Velikonoce!