Hostesko, tato poleva na velikonoční koláče je skutečný šik: lesklá, nelepivá, ne drobivá.

Hostesko, tato poleva na velikonoční koláče je skutečný šik: lesklá, nelepivá, ne drobivá.

Pokud sami vyrábíte velikonoční koláče, určitě se vám bude hodit tento recept na nádhernou polevu. Vyjde vám prostě perfektní – lesklá, nelepivá.

Na přípravu byste si měli vzít:

  • 125 cukru;
  • 5 g želatiny;
  • 75 ml vody;
  • po špetce vanilinu a kyseliny citronové;
  • kapka potravinářského barviva.

Namočte želatinu do 25 mililitrů vody a počkejte, až nabobtná.

Zbylou vodu smíchejte s cukrem, dejte na oheň, dokud se neobjeví první bublinky. Sirup odstavíme z ohně, počkáme, až přestane bublat, přidáme želatinu, vanilin a kyselinu citronovou.

Přidáme velmi málo potravinářského barviva, je nutné pro jemný odstín. Polevu vyšleháme mixérem na maximální otáčky, měla by zhoustnout a lesknout se. Koláče ihned zdobíme, než hmota stihne ztuhnout. Nyní jste připraveni na Velikonoce!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Čínské bistro CAI FU JIU JIA

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: