Tvarohové Velikonoce jsou tradičním pokrmem ke stejnojmennému svátku.
Prozradíme vám recept na jednoduchý pokrm – příprava vám nezabere více než 5 minut.
Na přípravu bylo potřeba:
- 400 g tučného tvarohu;
- 50 g zakysané smetany;
- 100 g másla;
- 200 ml vařeného kondenzovaného mléka;
- 50 g ořechů;
- 30 g hořké čokolády.
Čokoládu a oloupané ořechy nakrájejte nožem na kousky. Změklé máslo vložíme do mixéru s tvarohem, kondenzovaným mlékem a zakysanou smetanou a vyšleháme dohladka.
Poté do hmoty vložíme ořechy a čokoládu, promícháme stěrkou.
Tvarohovou hmotu vložíme do speciální formy, zhutníme, zatížíme závažím a dáme na noc do lednice.
Lahodné karamelové Velikonoce jsou hotové. Dobrou chuť!