Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Přítel kuchař mi dal recept na nadýchaný kulich: pečeme ho každé Velikonoce – chutná neuvěřitelně.

Přítel kuchař mi dal recept na nadýchaný kulich: pečeme ho každé Velikonoce - chutná neuvěřitelně.

Pokud máte rádi domácí pečivo, je načase si recept na nadýchaný kulich uložit. Je ideální na Velikonoce a nebudete si muset dělat starosti s jeho přípravou.

Na kulich budete potřebovat:

  • 120 ml teplého mléka;
  • 2 vejce;
  • 50 g másla;
  • 100 g cukru;
  • 450 g mouky;
  • 2 lžičky pomerančové kůry;
  • 60 g másla;
  • špetka soli;
  • 7 g sušeného droždí.

Nejprve je třeba připravit oparu na těsto – do teplého mléka přidáme droždí a lžíci cukru, zamícháme, přikryjeme, necháme 10 minut kynout. Nyní přidáme změklé máslo, sůl, zbylý cukr, vejce a směs promícháme.

Nyní do budoucího těsta pošleme pomerančovou kůru, přisypeme mouku, těsto prohněteme, necháme 2 hodiny kynout, pak těsto vložíme do formy s tím, že vykyne asi do poloviny.

Pečeme v troubě 50 minut při 160 stupních, zdobíme polevou, sušeným ovocem.

Exit mobile version