Pokud ještě nevíte, jak nazdobit kulich na Velikonoce, uložte si recept na dokonalou polevu. Vezmeme 3 suroviny a snadno vyrobíme švýcarské pusinky – husté, nadýchané a krásné, ideální pro svátky.
K přípravě budete potřebovat: 1:
- 60 g vaječného bílku;
- 120 g cukru;
- 0,5 lžičky citronové šťávy.
Bílky vložte do žáruvzdorné misky a přidejte citronovou šťávu a cukr. Pošleme je v misce do vodní lázně, zahříváme je a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Jakmile se tak stane, pošleme směs do mixéru a šleháme, dokud nevznikne hustá, stabilní hmota podobná měkkému marshmallow, to bude trvat asi 10 minut.
Nalijte polevu na stěrku a pokryjte vršek koláčů silnou vrstvou a počkejte, až poleva ztuhne.