Povíme vám, jak připravit lahodnou večeři na jedné pánvi. Křehké kuřecí karbanátky v houbové omáčce jsou prostě úžasné, budete je dělat často.
K přípravě potřebujete: 1:
- 500 g mletého kuřecího masa;
- 1 vejce;
- 50 g sýra;
- svazek bylinek;
- 3 lžíce strouhanky;
- 300 g žampionů;
- 350 ml smetany;
- olej na smažení;
- sůl, koření.
Nastrouhejte sýr, bylinky nakrájejte velmi najemno. Přidáme mleté maso, vejce a strouhanku. Hmotu promícháme, vyválíme malé kuličky. Karbanátky osmažíme na oleji, poté je vyjmeme z pánve.
Na pánev vložíme nakrájené houby, přidáme koření a sůl, osmahneme, zalijeme smetanou. Když se omáčka vaří, vraťte do ní masové kuličky. Vařte pod pokličkou na mírném ohni 5-10 minut. Výborná večeře je hotová!