Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Lahodná večeře na jedné pánvi: Křehké kuřecí karbanátky s houbami – opravdová pochoutka

Lahodná večeře na jedné pánvi: Křehké kuřecí karbanátky s houbami - opravdová pochoutka

Povíme vám, jak připravit lahodnou večeři na jedné pánvi. Křehké kuřecí karbanátky v houbové omáčce jsou prostě úžasné, budete je dělat často.

K přípravě potřebujete: 1:

  • 500 g mletého kuřecího masa;
  • 1 vejce;
  • 50 g sýra;
  • svazek bylinek;
  • 3 lžíce strouhanky;
  • 300 g žampionů;
  • 350 ml smetany;
  • olej na smažení;
  • sůl, koření.

Nastrouhejte sýr, bylinky nakrájejte velmi najemno. Přidáme mleté maso, vejce a strouhanku. Hmotu promícháme, vyválíme malé kuličky. Karbanátky osmažíme na oleji, poté je vyjmeme z pánve.

Na pánev vložíme nakrájené houby, přidáme koření a sůl, osmahneme, zalijeme smetanou. Když se omáčka vaří, vraťte do ní masové kuličky. Vařte pod pokličkou na mírném ohni 5-10 minut. Výborná večeře je hotová!

Exit mobile version