Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Kuřecí prsa jsou mega šťavnatá: Uvaříte je za pouhých 10 minut – a jejich chuť si zamilujete.

Kuřecí prsa jsou mega šťavnatá: Uvaříte je za pouhých 10 minut - a jejich chuť si zamilujete.

Kuřecí prsa jsou zdravým dietním masem. Často však není dostatečně šťavnaté. Poradíme vám, jak připravit kuřecí prsa, aby byla maximálně šťavnatá a křehká.

K vaření potřebujete:

  • 2 kuřecí řízky;
  • sůl a koření podle chuti.

Odřízněte přebytečné překážející části filetů, každý z nich podélně rozřízněte, ale ne až na doraz, rozložte, lehce prošpikujte.

Filety posypeme solí a kořením, srolujeme a zabalíme do potravinářské fólie, aby vznikl hustý „bonbón“.

Filety zabalené ve fólii spusťte do vroucí vody, vařte jen 10 minut, pak je přikryjte pokličkou, vypněte oheň a nechte 30 minut odstát.

Maso necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky. Výborně se hodí na sendviče, je neuvěřitelně šťavnaté a křehké.

Exit mobile version