Kuřecí prsa jsou zdravým dietním masem. Často však není dostatečně šťavnaté. Poradíme vám, jak připravit kuřecí prsa, aby byla maximálně šťavnatá a křehká.
K vaření potřebujete:
- 2 kuřecí řízky;
- sůl a koření podle chuti.
Odřízněte přebytečné překážející části filetů, každý z nich podélně rozřízněte, ale ne až na doraz, rozložte, lehce prošpikujte.
Filety posypeme solí a kořením, srolujeme a zabalíme do potravinářské fólie, aby vznikl hustý „bonbón“.
Filety zabalené ve fólii spusťte do vroucí vody, vařte jen 10 minut, pak je přikryjte pokličkou, vypněte oheň a nechte 30 minut odstát.
Maso necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky. Výborně se hodí na sendviče, je neuvěřitelně šťavnaté a křehké.