Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Dopřejte si: Jednoduchý recept na domácí koblihy – křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

Dopřejte si: Jednoduchý recept na domácí koblihy - křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

Není nic chutnějšího než horké koblihy čerstvě upečené na plotně. Tyto chutné kroužky jsou oblíbenou pochoutkou pro děti i dospělé. A připravit si je doma je mnohem jednodušší, než se zdá.

K jejich přípravě budete potřebovat:

  • 300 g mouky;
  • 8 g droždí;
  • 180 ml mléka;
  • 40 g másla;
  • 2 lžíce cukru;
  • špetka soli;
  • 1 vejce.

Droždí s cukrem a solí rozpusťte v teplém mléce. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mouku. Těsto necháme vykynout.

Vykynuté těsto vyválíme a vytvarujeme koblihy. Smažte je v rozpáleném oleji z obou stran. Dobrou chuť!

Exit mobile version