Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Žádné řízky: Tohle je rychlý a snadný způsob, jak si k večeři připravit mleté maso

Žádné řízky: Tohle je rychlý a snadný způsob, jak si k večeři připravit mleté maso

Pokud máte rádi řízky, ale jejich dlouhé smažení vám připadá únavné, nechte si tento jednoduchý recept jako náhradní jídlo. Určitě si ho zamilujete.

K přípravě potřebujete:

  • 0,5 kg mletého masa nebo kuřete;
  • 1 cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • koření a sůl;
  • 2 lžíce strouhanky;
  • 2 lžíce sójové omáčky;
  • 1 vejce.

Cibuli a česnek nasekejte v mixéru. Vložíme do mletého masa, přidáme koření, sůl, vejce a strouhanku a vše promícháme.

Čajovou lžičkou oddělujeme kousky mletého masa, mokrýma rukama vyválíme kuličky a ihned je posíláme na rozehřátou pánev. Rychle je za stálého míchání osmažíme, pak přidáme půl hrnku vody, sójovou omáčku a přikryjeme pokličkou.

Vařte na mírném ohni 10-15 minut. Podávejte s libovolnou přílohou, omáčku můžete z pánve vylít. Výborné a rychlé!

Exit mobile version