Fazolky jsou nejen chutnou, ale také zdravou zeleninou, kterou lze použít při přípravě různých pokrmů. Díky tomu je ideální volbou pro ty, kteří si hlídají svůj jídelníček.
K přípravě budete potřebovat:
- 250 g fazolových lusků;
- 2 vejce;
- 1 lžíce rostlinného oleje;
- 1 cibule;
- sůl a pepř podle chuti.
Fazolky propláchněte pod studenou vodou.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte fazolky a vařte 5 minut. Poté je vyjměte z hrnce a propláchněte studenou vodou.
Rostlinný olej rozehřejte v pánvi na středním plameni. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Smažte ji, dokud nezíská zlatavou barvu.
Poté do pánve přidejte uvařené fazolky. Vše společně smažte ještě několik minut.
V samostatné misce rozšlehejte vejce se špetkou soli. Vaječnou směs vlijte do pánve se surovinami. Podle chuti osolte a opepřete.
Pokrm vařte na mírném ohni, dokud vejce neztuhnou. Dobrou chuť!