Pokud vás nudí tradiční kuřecí maso k večeři, stojí za to zpestřit si jídelníček. Prozradíme vám, jak připravit kuře čachbili podle gruzínského receptu.
Na přípravu jsme si vzali:
- 700 g kuřecího masa;
- 1 cibule;
- 5 rajčat;
- 1 paprika;
- 50 g másla;
- 1 polévková lžíce hopeli-suneli;
- 3 stroužky česneku;
- 3 polévkové lžíce omáčky tkemali;
- svazek koriandru;
- sůl a pepř.
Rajčata zbavte slupky, spařte je vroucí vodou, oloupejte cibuli, česnek a papriku. Zeleninu nakrájejte, pošlete na hlubokou pánev a osmažte. Kuře nakrájíme na porcované kousky, osmažíme na oleji dozlatova, položíme na zeleninu a navrch dáme ještě trochu másla.
Do pánve přidáme vodu, aby bylo kuře zakryté, posypeme nasekaným koriandrem, osolíme, opepříme, hopeli-suneli, přidáme tkemali omáčku.
Pokrm vaříme pod pokličkou na mírném ohni, dokud kuře nezměkne. Čakhokhbili na gruzínský způsob je hotové. Dobrou chuť!