Každý dačnik zná jarní prořezávání rybízových keřů. Když se však ke keři přiblížíte zahradnickými nůžkami nebo zahradnickými nůžkami, je vám líto přerostlých výhonků.
Zdá se, že jsou tak silné a mohutné, jak je můžete vystříhat. Na kanálu „Dachnye Budyny“ se dozvíte, proč byste neměli rybízové keře šetřit.
Faktem je, že během sezóny může větví jednoho roku vyrůst 20 kusů. To je velmi mnoho, rostlina prostě nemá dostatek výživy, aby je všechny „nakrmila“. V důsledku toho bude sklizeň velmi slabá – bobulí je málo, jsou kyselé a malé.
Při prořezávání se vyplatí odstranit většinu větví pod kořenem. Ponechte 2-5 větví z každého roku, bude to stačit, aby keř fungoval, bude mít dostatek výživy z půdy.
V reakci na to bude úroda rybízu prudce „bombardována“, bobule budou růst velké a v obrovském množství, zkontrolujte na svém pozemku.