Rajčata jsou považovány za hvězdy teplé sezóny. Na jaře a v létě jsou základem rumunských stolů a často se kombinují se sýrem.
Přestože je tato kombinace mimořádně chutná a utišuje návaly hladu, odborníci na výživu bijí na poplach a tvrdí, že to není nejzdravější kombinace, kterou si můžete připravit.
Podle nich se skutečný přínos rajčat projeví až při samostatné konzumaci, protože obsahují lykopen, karotenoid, který snižuje riziko rakoviny, snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje zrak.
Odborníci tvrdí, že rajčata při soustavné konzumaci zlepšují krevní tlak, posilují imunitní systém a kostní systém.
Abyste tedy z vlastností rajčat vytěžili maximum, doporučuje se jíst je tak, jak jsou, nikoliv v různých kombinacích potravin. I když je snadné přidat vedle nich plátek sýra, odborníci na výživu doporučují se této kombinaci co nejvíce vyhýbat.
Odborníci na výživu se také domnívají, že rajčata konzumovaná se sýrem v mnoha lidech vyvolávají touhu přidat si na talíř další potraviny. Obvykle se rajčata se sýrem používají do salátů, do kterých se, jak všichni víme, přidává olej nebo jiné omáčky. Místo jednoduché kombinace potravin tak můžete mít na talíři kalorickou bombu.
Pokud však máte na rajčata se sýrem chuť, není zakázáno je v této kombinaci jíst. Důležité je, abyste si z toho neudělali zvyk, jen si to občas dopřát. Mějte na paměti, že ani nadměrná konzumace rajčat není prospěšná a může dokonce vést k bolestem hlavy nebo zánětům v těle.